Ratatouille

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
5 Noi 2012 | 4209 vizualizari
Ratatouille

Simplitatea acestui preparat il recomanda pentru pranz sau cina, fiind bogat in arome si culori.

Ingrediente

  • o vanata mica
  • un dovlecel mic
  • un zucchini
  • jumatate de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o cana de suc de rosii
  • o lingura de mix ierburi de Provence
  • o lingurita flori uscate de lavanda
  • 2 linguri ulei de masline
  • un ardei rosu

Mod de preparare

Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare.

Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se feliaza la aceeasi grosime, iar ardeiul se taie tije subtiri. 

Intr-o tava termorezistenta se aseaza uniform amestecul de sos de rosii si lavanda, iar peste, legumele feliate: mai intai o felie de dovlecel, apoi una de vanata si una de zucchini si se repeta asezarea formand un evantai circular pornind dinspre exterior spre interior. Deasupra se aseaza ardeiul si se stropeste totul cu uleiul ramas, ierburile provencale, sare si piper.

Se decupeaza un capac din hartie de copt potrivit pentru tava folosita si se aseaza deasupra legumelor.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade unde va ramane pentru 50-55 de minute pana cand apa a fost absorbita.

Pentru asezarea in farfurie, se ia o secventa destul de lunga de legume si se aseaza circular pe verticala. Deasupra se aseaza un capac format din cate o felie din fiecare leguma si se serveste cu sosul ramas in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2012, 12:08
Arată foarte bine Adriana Sănătos şi colorat. Bravo
la 05.11.2012, 12:18
Multumesc!
la 05.11.2012, 13:22
ce bine arata
la 05.11.2012, 13:27
bine arata
la 05.11.2012, 13:29

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking