Ingrediente
- - 500 gr vinete
- - 500 gr dovlecei
- - 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
- - 3 linguri ulei
- - patrunjel tocat (pentru decor)
- pentru sos:
- - 3 linguri ulei
- - 4 cepe potrivite tocate marunt
- - 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
- - 4 catei de usturoi zdobiti
- - sare si piper dupa gust
- - 1 foaie de dafin
Mod de preparare
Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.
Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.
Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.
Dam totul intr-un clocot.
Adaugam legumele preparate anterior, amestecam totul.
Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|