Ratatouille

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
15 Mar 2013 | 6501 vizualizari
Ratatouille

Am vrut de multe ori sa prepar aceasta reteta si iata ca a sosit momentul. Ma bucur ca am incercat. Usor de preparat, colorata, delicioasa ;)

Ingrediente

  • - 500 gr vinete
  • - 500 gr dovlecei
  • - 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
  • - 3 linguri ulei
  • - patrunjel tocat (pentru decor)
  • pentru sos:
  • - 3 linguri ulei
  • - 4 cepe potrivite tocate marunt
  • - 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
  • - 4 catei de usturoi zdobiti
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.

Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.

Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Dam totul intr-un clocot.

Adaugam legumele preparate anterior, amestecam totul.

Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 08:30
la 15.03.2013, 08:36
la 15.03.2013, 08:53
Si eu am avut intentia,dar inca nu i-a venit randul
la 15.03.2013, 09:04
Dia, daca ai sti cate sunt si la mine pe lista de asteptare
la 15.03.2013, 09:51
Cred ca e delicioasa,orice reteta care contine vinete, pt mine e geniala!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking