Ingrediente
- un borcan de rosii in bulion
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras galben
- 2 ardei grasi rosii ( verde n-am avut)
- 1 vanata mare sau doua mai mici
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- jumatate de radacina de telina
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita rozmarin maruntit
- 2 lingurite busuioc maruntit
- patrunjel tocat
- 1 lingurita cimbru verde, tocat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura pasta de tomate sau bulion
- sare
- piper
Mod de preparare
Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc pe ambele parti, fara ulei , in tigaia teflonata.
Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul , telina, ardeiul gras , apoi se pun la prajit in doua linguri de ulei de masline, mestecand continuu.
Adaugam rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate, apoi sare si piper dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc si patrunjel verde si mai lasam pe foc cateva clocote.
Intr-un vas de yena am aranjat un rand de felii de vinete si un rand de dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de rozmarin, apoi am turnat jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) . Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute.
L-am servit cu orez brun fiert in apa cu sare si busuioc. A fost delicios!
Multumesc, Tavi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille a' la Tavi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (129)
|