Ratatouille a' la Tavi

Postat de Ina in Mancaruri de post
2 Iun 2010 | 6834 vizualizari
Ratatouille a' la Tavi

Ieri, reteta lui Tavi mi-a facut cu ochiul ( Tavi nu stiu daca mi-a facut :)))) ). Asa ca m-a apucat de treaba si azi am realizat un pranz plin de culoare si arome. Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7883/ratatouille.html

Ingrediente

  • un borcan de rosii  in bulion
  • 1 ceapa
  • 3 catei de  usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei grasi rosii ( verde n-am avut)
  • 1 vanata mare sau doua mai mici
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  •  jumatate de radacina de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • o  lingurita  rozmarin maruntit
  •  2 lingurite   busuioc maruntit 
  •  patrunjel  tocat
  • 1 lingurita  cimbru verde, tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura pasta de tomate sau bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc  pe ambele parti, fara ulei ,  in tigaia teflonata.

Se toaca  ceapa, usturoiul,  morcovul , telina,  ardeiul gras , apoi  se pun la prajit  in doua linguri de ulei de masline,  mestecand continuu.

Adaugam  rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate,  apoi  sare si  piper  dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc  si  patrunjel verde si mai lasam pe foc  cateva clocote.

Intr-un vas de yena am aranjat  un rand de felii de vinete si un rand de  dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de  rozmarin, apoi am turnat   jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) .  Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute.

L-am servit cu orez brun fiert  in apa cu sare si busuioc.  A fost delicios!

Multumesc, Tavi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille a' la Tavi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (129)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Humus in 2 culori

Postat de gurita_ta2005

Humus in 2 culori

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...

Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu usturoi, reteta video

Postat de Bucataras

Mancare de fasole verde cu usturoi, reteta video

Pentru aceasta mancare poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :) Hai sa incepem! Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 14:21
Tavi, ce nota-mi dai? Dar sa stii ca maghiran n-am avut
la 02.06.2010, 14:25
5furci si nota 20
la 02.06.2010, 14:26
imi place ca nu ai mai pus colaj la poza principala arata super
la 02.06.2010, 14:26
saru'mana, Ela!!!!!!
la 02.06.2010, 14:27
cum o dau cu tine, nu-i bine Pun poza simpla, iti place colaj, pun colaj, admiri poza simpla

Vezi toate comentariile (129)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking