RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA

Postat de mihaelar63 in Paste
2 Mai 2015 | 3920 vizualizari
RAVIOLI  ALLA  BOSCAIOLA

Din nou un preparat ce se gateste rapid care m-a uimit prin simplitatea pregatirii si prin gustul deosebit . Este unul dintre acelea care le-as pune in meniul restaurantului meu .

Ingrediente

  • 400 g paste ravioli proaspete - cu jambon
  • 200 g mazare verde congelata
  • 200 g ciuperci - eu am avut la borcan -cu sos ulei+otet
  • 200 g prosciutto
  • 200 g sunca- optional
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei masline
  • 50 g cascaval sau parmezan-razuit
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri otet din vin - eu nu am pus pentru ca era in compozitia ciupercilor marinate

Mod de preparare

  1. Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg.
  2. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute .
  3. Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare. Le-am pus la scurs intr-o sita .
  4. Taiati sunca cubulete, prosciuto felii, tocati ceapa verde, scurgeti ciupercile de lichid .
  5. In ulei am calit usor sunca cubulete  si prosciuto felii . Le-am scos pe o farfurie separat .
  6. In uleiul ramas am calit usor cepele verzi tocate si ciupercile.
  7. Am adugat smantana si am fiert cateva minute impreuna.
  8. Gustati sosul de sare.
  9. Serviti ravioli cu sos cald. Adugati pe deasupra mazarea, sunca si prosciuto. Macinati piper proaspat deasupra
  10. Razuiti cascaval sau parmezan pe care-l puneti intr-un mic bol langa paste - serveste doar cine doreste
Daca ti-a placut reteta noastra "RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Postat de RODIMUR

Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat...

Citeste continuarea

Salata de paste cu feta

Postat de caroline

Salata de paste cu feta

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2015, 16:48
bun bun
la 02.05.2015, 16:48
super bun, as incerca si eu
la 02.05.2015, 16:49
la 02.05.2015, 16:51
Catalina nu uita de putin otet in sos sachimba in bine gustul
la 02.05.2015, 16:52
Adele , Bya - voi sunteti cunoscatoare bune a preparatelor italiene . Ati mai auzit de pontul acesta cu otetul ? Eu nu .

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking