Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
19 Mar 2015 | 5589 vizualizari
Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

Colţunaşii (Jiaozî) reprezintă o parte integrantă a culturii chineze. Există o tradiţie culinară chinezească. Când membrii familiei mănâncă împreună colţunaşi, ei simbolizează reunirea acesteia. Când sunt oferiţi oaspeţilor, colţunaşii sunt semnul ospitalităţii. Dacă un străin se întoarce din China fără a fi mâncat un singur colţunaş, călătoria sa este considerată fără valoare. A fost o reusita totala pentru o premiera.... hi hi

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 praz (circa 150 g)
  • 300g carne de porc tocată
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 dintr-un cub Knorr de pui
  • un vârf de cuțit de zahăr
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 140-150 ml de apă, la temperatura camerei
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Umplutura:

Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine.

Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura timp de 1 oră.   

Aluat: Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se obtine un aluat in forma de o bila elastica.

Se acopera cu un prosop de bucatarie umed  si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.    

Fainam bine suprafața de lucru. Formam un sul subtire si-l taiem in 30 de bucati mici.Le dam prin faina.

Cu ajutorul unui sucitor, din fiecare bucatica de aluat, formam un disc subtire.

Recomandat este sa intindeti cateva discuri, sa le umpleti, si apoi sa incepeti o noua serie.

Nu uita sa făinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi. 

Se pune umplutura in centrul discului de aluat, se pliaza in doua si se inchide bine, apasand cu varful degetelor pe marginea coltunasului, astfel creat.  Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert- 10 coltunasi la o fierbere.

Fierberea coltunasilor : Gatiti cate 10 coltunasi în multă apă clocotită timp de 6-8 minute. Se amestecă ușor . Se scot cu spumiera si se aseaza pe un platou. 

Trebuie să lăsati un spațiu mic intre ei, altfel se lipesc împreună.

Se servesc imediat, alaturi de sos de soia.

Eu i-am pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru a-i colora un pic.

Pofta buna! In chinezeste " 请 享用  Xiǎngyòng Qǐng!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciuperci umplute cu branza

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu branza

Ciupercile le spalam, indepartam cozile si le asezam pe un prosopel curat cu gura in jos sa se scurga de apa. Intr-un castronel batem ouale spuma impreuna cu smanatana. Casul il facem bucatele...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2015, 20:23
si mie imi plac
la 19.03.2015, 20:23
ador bucataria chinezeasca
la 19.03.2015, 20:27
si eu sunt mare fan....
la 19.03.2015, 20:38
am mancat si eu sunt deliciosi.Ei ii fac in site speciale supraetajate, in aburi.Asa e. un intreg ritual coltunasii la ei.Ai tai au iesit foarte bine.
la 19.03.2015, 20:48
ce fain arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking