Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit.
Ingrediente
Boia dulce bio – 3 linguri
Faina calitativa – 160 g
Gris – 40 g
Oua – 2 buc
Ricotta – 50 g
Branza de capra – 150 g
Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
Usturoi – 2 catei
Ulei de masline – 7 linguri
Ciuperci Champignon – 4 buc
Ciuperci Hribi – 4 buc
Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
Unt – 25 g
Cimbru uscat – 1/2 lingurita
Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
Sare si piper alb dupa gust
*Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g
Mod de preparare
Lasati branza de capra si ricotta la scurs;
Amestecati faina cu boia si gris;
Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;
Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;
Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;
Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;
Adaugati atasamentul de ravioli;
Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;
Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;
Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;
Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;
Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;
Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;
Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;
Stingeti apoi cu vin alb;
Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;
Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;
Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;
Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;
Pofta buna !
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...
Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj.
Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta.
Se scoate sunca din tigaie si...