Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Postat de AlexTeacher in Tortellini
13 Mai 2015 | 3684 vizualizari
Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit. 

Ingrediente

    • Boia dulce bio – 3 linguri
    • Faina calitativa – 160 g
    • Gris – 40 g
    • Oua – 2 buc
    • Ricotta – 50 g
    • Branza de capra – 150 g
    • Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
    • Usturoi – 2 catei
    • Ulei de masline – 7 linguri
    • Ciuperci Champignon – 4 buc
    • Ciuperci Hribi – 4 buc
    • Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
    • Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
    • Unt – 25 g
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
    • Sare si piper alb dupa gust
    *Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g

Mod de preparare

  • Lasati branza de capra si ricotta la scurs;

  • Amestecati faina cu boia si gris;

  • Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;

  • Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;

  • Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;

  • Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;

  • Adaugati atasamentul de ravioli;

  • Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;

  • Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;

  • Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;

  • Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;

  • Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;

  • Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;

  • Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;

  • Stingeti apoi cu vin alb;

  • Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;

  • Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;

  • Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;

  • Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;

 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Tortellini cu ciuperci, curcan si Camembert

Postat de mihaelar63

Tortellini cu ciuperci, curcan si Camembert

Pieptul de curcan se  taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan....

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Postat de simona72

Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.05.2015, 14:10
Brânză de caprăăăăă! Vreau 10 kg!
la 13.05.2015, 14:11
Ce fain arata
la 13.05.2015, 14:15
bunnnnnn
la 13.05.2015, 14:16
bine arata
la 13.05.2015, 15:00
Au fost dementiali de buni! Iamiiii!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking