Regina prajiturilor

Postat de Anamaria7 in Prajituri
26 Apr 2011 | 40336 vizualizari
Regina prajiturilor

Pentru ca, dupa parerea mea, e CEA MAI BUNA prajitura pe care am facut-o vreodata (pana acum :)) ) ! Asta pentru fanii cremelor pralinate :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 4 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 1 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Creme:
  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 lg faina
  • 250 gr zahar
  • 300 gr margarina RAMA
  • 1 lg Finetti
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr alune prajite macinate
  • + 150 gr alune nesarate
  • + 200 gr Finetti

Mod de preparare

Pregatim tava in care vom coace blatul (25 cm x 35 cm). Asezam alunele peste tot in tava si le prajim in cuptor.

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand compozitia se tine de tel adaugam pesmetul, nuca si faina amestecate in prealabil cu praful de copt, in ploaie.

Scoatem tava cu alunele prajite, turnam blatul peste ele (eu le-am mai zdrobit putin), apoi dam iar tava la cuptor la 180C pana cand blatul e bine copt, cca 45min.

Il lasam la racit, il intoarcem cu alunele in sus, apoi il ungem cu cele 200 gr de Finetti.

Cremele:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam budincile si faina, iar la final turnam laptele si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa. Cand e gata, o luam jos de pe foc si o lasam la racit.

Margarina se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam cate putina crema pana cand omogenizam totul. Urmeaza sa impartim crema in doua. O jumatate ramane asa, iar in cealalta adaugam lingura de Finetti, nuca si alunele macinate.

Asamblare:

Peste stratul de Finetti asezam crema galbena, tinem prajitura 20min la rece, apoi punem si crema pralinata si dam iar prajitura la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina prajiturilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu cirese si crema de branza

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 06:47
Tare buna cred ca a fost !!! Mai ales ca e cu vanilie cum ne place noua....
la 27.04.2011, 07:44
o prajitura deosebita.
eu as face-o cu alune de padure...chestie de gust!!
spune-mi te rog, cand pregatesti tava pentru copt in care rumenesti alunele o ungi?? pui hartie de copt?? nu se lipeste blatul? chiar as vrea sa o fac, pare excelenta!!!! Felicitari.
la 27.04.2011, 08:04
Mmmmmmmmmmmmmmm cata crema
la 27.04.2011, 08:37
buna buna
la 27.04.2011, 08:39
ma bucur ca va place; sincer, e foarte buna; Dentistutza, eu am pus mai intali alunele direct in tava neunsa si fara hartie de copt, sa fiu sigura ca se rumenesc bine bine, apoi le-am scos, am pus hartia si le-am reimprastiat sigur cu alune de padure e grozavaaa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking