Tort Ion şi Ionela

Postat de ionix in Torturi
11 Ian 2011 | 8708 vizualizari
Tort Ion şi Ionela

a fost făcut pentru tati meu şi pentru mine... inspirată de prăjitura stangluri, am făcut acest tort delicios....

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 albuşuri
  • 3oo g alune măcinate
  • 250 g zahăr pudră 
  • un praf de sare
  • esenţă de migdale
  • Pentru crema 1:
  • 6 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un plic capuccinno
  • 50 g zahăr pudră
  • două linguri cu cacao
  • o lingură cu whisky
  • 100 g unt
  • Pentru crema 2:
  • 6 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 8 cuburi ciocolată albă Milka
  • 50 g zahăr pudră
  • o lingură cu lapte
  • 100 g unt
  • Pentru crema 3:
  • 200 g finetti
  • 4 linguri cu lapte
  • Decor:
  • creion alb decor
  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Începem prin a face cremele.

Preparare crema 1:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte.  Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie. Amestecăm întruna până când se leagă iar apoi dăm la răcit. Când s-a răcit amestecăm bine cu whisky. Untul se freacă cu mixerul şi peste punem crema, lingură cu lingură, iar apoi încorporăm foarte bine.

Preparare crema 2:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel  simplu, până când zahărul se topeşte. Punem gălbenuşurile la bain-marie iar după vreo 4 minute adăugăm cuburile de ciocolată şi amestecăm bine. Când ciocolata s-a topit vom pune şi laptele amestecând repede. Când s-a îngroşat puţin luăm de pe foc şi dăm la răcit. Untul se freacă bine cu zahărul pudră cu aromă de vanilie iar peste el punem crema răcită, lingură cu lingură. Se freacă bine până se omogenizează.

Preparare crema 3:

Crema de finetti se freacă bine cu laptele.

Preparare blaturi:

Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare iar apoi cu zahărul pudră. Se adaugă alunele măcinate şi amestecăm bine de jos în sus. Punem şi esenţă de migdale iar apoi împărţim aluatul în 3 părţi egale. Încingem cuptorul şi coacem blaturile, pe rând, la foc mediu până se rumenesc puţin deasupra. Blaturile se dau la răcit.

Asamblare:

blat- crema 1- blar- crema 2- blat- crema 3- nuci măcinate.

Se lasă la rece o zi iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ion şi Ionela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si...

Citeste continuarea

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 09:59
Super!
La multi ani cu sanatate!
la 11.01.2011, 10:00
MIhaaaaaaaa... mersic eram sigură că tu vei fi prima acum nu ştiu de ce
la 11.01.2011, 10:03
Pai cum sa nu fiu prima la asa bunatate?
la 11.01.2011, 10:04
aşa zic şi eu... să ştii că un bucătar şef de la Marriott mi-a cerut reţeta semn că a fost bun asta ca să mă laud
la 11.01.2011, 10:07
Imi dai si mie ? nu-mi dai ??? spun ca Flocea ...( lui Bendeac )
LA MULTI ANI !!!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking