Tort iepurila

Postat de pusikmea in Torturi
23 Apr 2011 | 3885 vizualizari
Tort iepurila

Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet Liniste si Pace si Fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi.Paste fericit tuturor!!!!

Ingrediente

pt blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de ulei

pentru crema alba:

  • 1 plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de frisca batuta
  • 1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata:

  • 250 g finetti cu alune
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri frisca batuta

pentru decor:

  • frisca
  • bomboane
  • nuca de cocos verde
  • creioane de la Dr Oetker

Mod de preparare

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata in ea si dam la cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Dupa ce s-a copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua.

Unul din blaturi il vom folosii pentru cap, iar unul, pentru urechi si papion pe care il vom decupa cu ajutorul unei farfurii pe care o intoarcem cu gura in jos si apasam cu putere pentru a forma urechiile  ( vezi foto ), iar papionul se formeaza singur dupa decuparea celeilalte urechi.

Il asamblam, punem crema de lamaie, pe care am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, apoi o amestecam cu frisca si cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet.

Peste crema de lamaie vom pune crema de ciocolata pe care am facut-o in felul urmator: am mixat finetti cu lapetele, apoi am adaugat frisca si gelatina si am dat la rece 5 minute.

Deasupra ornam cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepurila" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Iepurila si Iepuroaica

Postat de laylalala

Tort Iepurila si Iepuroaica

Incinge cuptorul la 180 ° C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2011, 22:32
Si voua la fel,Danutzo
Pfuuuu,cat ai muncit la ornat ;cate sute de moatze are?
la 23.04.2011, 22:33
frumos iepurasu tau! cred ca puiul tau este incantat de el!PASTE FERICIT!
la 23.04.2011, 22:34
am cam muncit, ma doare spatele de mor )
la 23.04.2011, 22:35
marieta multumesc, puiul meu cum l-a vazut a vrut sa-si bage manutele in el
la 23.04.2011, 23:01
Super tort si foarte multa rabdare Sarbatori cu pace si liniste sufleteasca

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking