Reteta clasica de hummus libanez

Postat de iuliaavram in Aperitive / Garnituri
8 Aug 2023 | 3920 vizualizari
Reteta clasica de hummus libanez

 Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez. Hummus-ul libanez este un aperitiv emblematic al bucatariei Orientului Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau delicios si proprietatilor sale sanatoase. Aceasta pasta cremoasa, preparata din naut fiert, tahini (pasta de susan), ulei de masline, suc de lamaie si condimente aromate, este un element de baza al meselor libaneze si este adesea servita alaturi de paine plata proaspata, legume proaspete sau ca parte a unor sandvisuri si salate. Gustul sau bogat si textura catifelata il fac un aperitiv ideal pentru orice ocazie, de la petreceri si intalniri sociale pana la gustari rapide acasa. Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez
  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de tahini
  • 3-4 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez

Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.

*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre. 

Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!

Vezi si reteta de Humus in doua culori sau hummus cu leurda

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta clasica de hummus libanez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Postat de AlexTeacher

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge...

Citeste continuarea

Legume gratinate la cuptor

Postat de ela

Legume gratinate la cuptor

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2023, 11:02
Ce apetisant e!
la 09.08.2023, 12:10
la 09.08.2023, 22:25
Ce bun!
la 10.08.2023, 11:56
As putea manca zilnic!
la 11.08.2023, 01:51
O bunătate

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking