Ingrediente
Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
- 1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 500 g), decongelat daca este congelat
- 2-3 rosii coapte, feliate subtire
- 1 ou (pentru uns)
- Sare si piper, dupa gust
- 2-3 linguri de ulei de masline
- Verdeata proaspata (patrunjel, busuioc sau oregano), tocata marunt
- 1-2 catei de usturoi, tocati fin (optional)
Mod de preparare
Preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Pregatesti o tava in care pui hartie pentru copt si pornesti cuptorul la 200 grade. Taie rosiile felii subtiri.
Amesteca usturoiul cu verdeata si uleiul de masline.
Pregateste aluatul
Rece, intinde-l pe blatul cu faina si taie-l in patrate.(5x5cm sau 7x7cm)
Asaza patratele de aluat pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.
In mijlocul fiecarui patrat de aluat pune o felie de rosie, apoi stropeste cu amestecul de ulei cu verdeata.
Presara sare si piper dupa gust.
Bate oul intr-un bol si unge cu o pensula marginile patratelor de aluat, pe langa rosie.
Introdu tava la cuptor si coace pentru 20 minute sau pana cand aluatul e frumos si rumen si rosiile coapte.
Lasa-le sa se raceasca usor, apoi poti servi.
Recomandam si aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci
Poti incerca si Suberec cu carne de vita
Aceasta Franzeluta Aperitiv e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|