Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

Postat de Stella29 in Aperitive / Garnituri
8 Aug 2024 | 646 vizualizari
Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

Un platou cu gustari sarate, realizate din aluat foietaj, cu felii de rosii deasupra si presarate cu verdeata. Aceste gustari sunt coapte pana cand foietajul a devenit pufos si auriu, iar rosiile au capatat o textura moale si o culoare apetisanta.Va las si voua Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

  • 1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 500 g), decongelat daca este congelat
  • 2-3 rosii coapte, feliate subtire
  • 1 ou (pentru uns)
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Verdeata proaspata (patrunjel, busuioc sau oregano), tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi, tocati fin (optional)

Mod de preparare

Preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

Pregatesti o tava in care pui hartie pentru copt si pornesti cuptorul la 200 grade. Taie rosiile felii subtiri.

Amesteca usturoiul cu verdeata si uleiul de masline.

Pregateste aluatul

Rece, intinde-l pe blatul cu faina si taie-l in patrate.(5x5cm sau 7x7cm)

Asaza patratele de aluat pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.

In mijlocul fiecarui patrat de aluat pune o felie de rosie, apoi stropeste cu amestecul de ulei cu verdeata.

Presara sare si piper dupa gust.

Bate oul intr-un bol si unge cu o pensula marginile patratelor de aluat, pe langa rosie.

Introdu tava la cuptor si coace pentru 20 minute sau pana cand aluatul e frumos si rumen si rosiile coapte.

Lasa-le sa se raceasca usor, apoi poti servi.

Recomandam si aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci

Poti incerca si Suberec cu carne de vita

Aceasta Franzeluta Aperitiv e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...

Citeste continuarea

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Postat de Bucataras

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Cum se prepară Crema de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări: Pune brânza, iaurtul, și ardeiul kapia tăiat fâșii într-un blender....

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking