Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
30 Noi 2023 | 1912 vizualizari
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

O rețetă interesantă și versatilă ;) Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! :) Spor și poftă bună!  "Culori de toamnă în bucate."  Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente: paine, lapte, oua, dovleac, carne.  

Ingrediente

  • Pâine mai veche cca. 300 g,
  • Lapte cca. 200 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Dovleac ras cca. 200 g,
  • Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Usturoi granulat 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru topping:
  • Ketchup cca. 100 g,
  • Muștar cca. 50 g,
  • Zahăr brun 1 lingură.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.

Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestcă ușor.

Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se înglobează și omogenizează toate ingredientele.

Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.

Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.

Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.

După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Chec aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv castraveciori murati pane

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv castraveciori murati pane

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2023, 21:04
Asta e bun oricand! :bd
la 30.11.2023, 21:21
Ce bunătate!
la 30.11.2023, 21:39
la 30.11.2023, 21:48
Gustos și consistent.
la 30.11.2023, 22:19

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking