Reteta de cheesecake cu branza si prune

Postat de ctlina in Dulciuri
5 Noi 2022 | 2747 vizualizari
Reteta de cheesecake cu branza si prune

Reteta de cheesecake cu branza si prune este fara coacere, fara gluten, low carb. Sunt necesare ingredientele: branza, smantana, gelatina, prune, indulcitor. https://www.blogulluicatalina.com/2022/10/cheesecake-cu-branza-si-prune-fara.html

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de cheesecake cu branza si prune
  • 300 g brânză de vaci cremoasă
  • 200 g smantana lichida
  • 5 foi de gelatina (9 g)
  • 8 prune roșii
  • 3 linguri de îndulcitor Sukrin gold sau zahar
  • 2 linguri bune de migdale feliate
  • vanilie

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cheesecake cu branza si prune

Pregătiți-vă matrița.   

Am folosit o matriță de silicon de 20 cm. 

Înmuiați gelatina într-un vas cu apă rece. 

Puneți smântâna cu branza și 1 lingură de îndulcitor /zahar în bolul robotului și bateți bine timp de 5 minute. 

Se adauga vanilia si se bate in continuare pentru a obtine frisca. Dati la rece. 

Intr-o tigaie punem restul de indulcitor/zahar si migdalele feliate.   

Prăjiți și caramelizați migdalele. Adaugam prunele taiate bucatele si le calim impreuna timp de 5 minute.

Luati de pe foc, adaugati gelatina bine scursa.

Se amestecă și se lasă să se răcească. 

Păstrați 2-3 linguri din această compoziție pentru decorul final. 

Adăugați prunele la frișcă de brânză. Amestecati bine. 

Turnați amestecul în formă, tasati bine. 

Puneti un film deasupra și dați la rece cel puțin 6 ore sau o noapte.   

Scoateti din forma, am răsturnat pe o farfurie. 

Se decoreaza inainte de servire cu prunele puse deoparte (incalzeste putin compozitia).    Tăiați în portii și serviți.   

Vezi si reteta de Pancakes cu ciocolata fara zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cheesecake cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec bicolor cu fructe de padure

Postat de panacris

Chec bicolor cu fructe de padure

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se...

Citeste continuarea

Kourabiedes Kozani (biscoturi)

Postat de doralinda72

Kourabiedes Kozani (biscoturi)

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2022, 20:40
Mmm, bun, bun!
la 06.11.2022, 01:34
la 06.11.2022, 07:55
Bun!
la 06.11.2022, 09:15
la 06.11.2022, 10:12
Ce bine arată...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking