Ingrediente
- Ingrediente Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World
- 600 g creveti curatati si eviscerati
- o ceapa rosie
- 4 catei usturoi tocati
- 2 -3 linguri masline fara samburi
- 4 cani de supa de peste
- 250 g cartofi spalati si taiati cubulete
- 300g dovleac taiat cubulete
- un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm
- o rosie tocata
- 2 linguri orez
- 1 1/2 lingurita de pasta de rosii
- 1 lingurita oregano
- 1/2 cana mazare congelata
- 1/2 cana lapte evaporat
- 2-3 linguri branza proaspata
- cate un ou pentru fiecare portie
- sare si piper dupa gust
- fulgi de ardei iute(optional)
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World
Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam 3-5 minute, pana se inmoaie.
Adaugam usturoiul si mai sotam 1-2 min.
Adaugam cubuletele de cartofi, dovleacul, porumbul, rosiile, orezul, pasta de rosii si oregano, amestecam si adaugam supa de peste. Fierbem 20 min.
Adaugam crevetii, mazarea, laptele evaporat si branza. Amestecam si mai fierbem 2-3 min.
Se potriveste de sare si piper dupa gust.
Se serveste cu cate un ou posat la fiecare portie.
Supa este gata!
Pofta mare!
Vezi si reteta de Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|