Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

Postat de Sim0naWorld in Ciorbe
6 Mar 2012 | 36486 vizualizari
Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors: fierbe oasele de porc afumate, adauga orez, legume si bors. Gateste pana se fragezeste carnea si pune verdeturile. Ideala pentru zilele racoroase, dar nu numai!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

  • 5 bucati sira de porc afumate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 cescuta orez
  • suc de rosii
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingura bors magic
  • patrunjel
  • leustean

Mod de preparare

Preparare Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).

Cat oasele sunt la fiert, am pregatit legumele, tocandu-le marunt.

 Dupa cca 1 ora, am strecurat de 2 ori zeama (na, obsesia mea..), si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.

Cand si legumele erau aproape fierte, am adaugat orezul, si am amestecat din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.

Dupa cateva minute am pus si sucul de rosii, si am mai lasat cateva clocote.

Am pus borsul si am lasat sa clocoteasca. Am mai adaugat si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti. Eu nu am pus sare deloc.

Am tocat leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul l-am pus in oala. Am acoperit cu un capac ca aromele sa se combine..

 N-am rezistat prea mult pe langa oala... si am pus ciorbita in castronele...

Am servit-o dreasa cu smantana, alaturi de ardei iute si binenteles cu paine de casa

Ciorba radauteana e ciorba noastra preferata si o recomandam cu drag!

Pentru maine ce-ar fi sa incercati o Ciorba de oase de porc cu zeama de varza?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2012, 21:43
yammy
la 06.03.2012, 22:27
Are un gust aparte!!
la 06.03.2012, 22:28
la 06.03.2012, 22:34
ce-mi place!
la 06.03.2012, 22:38

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking