Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
28 Mar 2024 | 572 vizualizari
Reteta de conopida cu iaurt grecesc

E timpul pentru o rețetă ușoară și plină de gust, care ne amintește de Grecia cea însorită: conopidă cu sos de iaurt și măsline Pentru rețeta de Conopidă cu iaurt grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, boia, usturoi, pătrunjel uscat, unt, măsline verzi, ulei de măsline, iaurt grecesc.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de Conopida cu iaurt grecesc:
  • buchetele de conopidă
  • boia
  • praf de usturoi
  • pătrunjel uscat
  • sare și piper
  • ulei de măsline (2 linguri pentru conopidă, 50 g pentru sos)
  • 20 g unt
  • măsline verzi
  • fulgi de chilli
  • 200 gr iaurt grecesc pentru servit

Mod de preparare

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de conopidă cu boiaua, praful de usturoi, pătrunjelul uscatsarea, piperul și 2 linguri de ulei de măsline, până când conopida este bine acoperită.

Așezați bucățile de conopidă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și transferați-le în cuptorul preîncălzit.

Coaceți conopida timp de aproximativ 15-20 minute sau până când aceasta este ușor rumenită și fragedă.

Între timp, pregătiți sosul de iaurt și ulei picant.

Într-o tigaie, topiți untul și adăugați 50 g de ulei de măsline. Căliți fulgii de chilli până când devin aromatizați. Adăugați măslinele verzi și continuați să gătiți timp de câteva minute, amestecând din când în când.

Pe o farfurie, puneți un strat gros de iaurt grecesc, iar după ce conopida este gata asezați-o peste iaurt și serviți-o caldă cu sosul de ulei picant deasupra.

Această conopidă condimentată la cuptor cu sos de iaurt și ulei picant este o gustare sau o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru orice masă!

Poftă bună!

Vezi si reteta de Salata de conopida cu porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de conopida cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina

Scovergi umplute cu praz

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care...

Citeste continuarea

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2024, 13:52
Bun...
la 28.03.2024, 14:00
la 29.03.2024, 09:01
Cred că este plăcută, această asociere de ingrediente...
la 29.03.2024, 14:45
la 29.03.2024, 22:52
Iaurtul grecesc imi place, vreau portie dubla

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking