Ingrediente
- Ingredientele pentru reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala
- Aluat
- 400 g untura la temperatura camerei
- 1/4 lingurita sare
- 4 pliculete zahar vanilat
- 4 oua medii
- 2 pliculete praf de copt+ 4 lingurite otet
- 160 ml apa minerala
- 1 kg faina
- Umplutura
- rahat colorat
- gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
- Pentru pudrat
- zahar pudra
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala:
Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste compozitia din castron impreuna cu apa minerala, se amesteca bine, apoi se adauga faina cernuta si se framanta un aluat nelipicios dar care nu este tare. Mie mi-a fost suficient kg de faina, nu l-am pus tot deodata ci treptat, e posibil sa nu trebuiasca toata faina sau sa mai fie nevoie, in functie de cat de dimensiunea oualelor. Am framantat aluatul, apoi l-am strans intr-o bila si l-am lasat la odihnit cca 30 min intr-un loc mai racoros decat bucataria, dar nu la frigider.
Dupa ce au trecut cele 30 min am impartit aluatul in bile mai mici, din fiecare bila am intins o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, potrivita, am decupat un rotund pe care l-am taiat cu o rola in 8 bucati. Pe fiecare bucata am pus rahat sau gem, am format cornuletul si am umplut tava cu cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cand au fost gata cornuletele le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar pudra. Simplu si gustos !
Vezi si reteta de Cornulete cu nuca si untura sau cornulete cu nuca si vanilie.
Recomandam si biscuiti spritati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|