Reteta de friptura cu buzunare pline

Postat de Constelatialeu in Porc
25 Dec 2023 | 1391 vizualizari
Reteta de friptura cu buzunare pline

Asa-i cu sarbatorile astea, faci una, doua, trei porcarii din astea sau verdeturi, in functie de pofte si nevoi. Eu inca fana leguma porcu...dar asta nu inseamna ca bag in mine ca un porc si apoi sun la 112......glume de sezon......hai ca am ramas in pana de humor...sa va fie cu bine, sa va tihneasca bucatele si nu uitati sa zambiti !  ''Retete pentru masa de Craciun'' Pentru Reteta de friptura cu buzunare pline sunt necesare ingredientele urmatoare: pulpa porc, carnati, unt, usturoi, cimbru.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de friptura cu buzunare pline
  • cca 1,200 kg pulpa de porc
  • carnat si muschi afumat ( afumat cu lemn de visin in propria batatura, inca ma tin de traditii)
  • sare grunjoasa
  • Pt.imbracat pulpa
  • cca 100 g unt cu 82% grasime
  • piper mozaic cca 50 g
  • cimbru dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 vas de lut
  • 1 pahar cu apa

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de friptura cu buzunare pline

Bucata de pulpa am crestat-o in asa fel incat sa obtin 3 buzunare, am presarat sare peste tot, apoi m-am apucat de pasta cu care am imbracat pulpa. Am curatat si zdrobit cateii de usturoi si apoi i-am taiat marunt, am zdrobit piperul boabe si cimbrul. Intr-un castron am pus untul amestecul de piper si cimbru, usturoiul si paprica si am omogenizat bine. Am taiat bucati de carnat si muschi afumat, am pus muschiul in buzunarul din mijloc iar carnatul in buzunarele laterale. Am legat bine bucata de pulpa,  apoi am intins amestecul pe care l-am obtinut, am asezat bucata de pulpa in vasul de lut , am acoperit vasul si l-am lasat pana a doua zi dimineata . Inainte sa bag vasul la cuptor am pus in vas un pahar cu apa, am acoperit cu capacul, am bagat la cuptor vasul de lut la foc foarte mic pentru cca 4-5 ore. Cam asta a fost tot dichisul cu pulpa cu buzunare. Se poate servi atat calda cat si rece cu diverse garnituri in functie de preferinte.

Vezi si reteta de Pulpa de porc umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura cu buzunare pline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele umplute cu mozzarella

Postat de sufletista

Chiftele umplute cu mozzarella

Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...

Citeste continuarea

Friptura de purcel

Postat de oanapl

Friptura de purcel

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2023, 19:52
la 25.12.2023, 20:59
Eu fur si gogosarul
la 26.12.2023, 08:39
foarte buna
la 27.12.2023, 17:46
Șmecheră pulpa cu buzunare!
la 02.01.2024, 20:43

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking