Ingrediente
- Ingrediente Reteta de friptura cu buzunare pline
- cca 1,200 kg pulpa de porc
- carnat si muschi afumat ( afumat cu lemn de visin in propria batatura, inca ma tin de traditii)
- sare grunjoasa
- Pt.imbracat pulpa
- cca 100 g unt cu 82% grasime
- piper mozaic cca 50 g
- cimbru dupa gust
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingurita paprika
- 1 vas de lut
- 1 pahar cu apa
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de friptura cu buzunare pline
Bucata de pulpa am crestat-o in asa fel incat sa obtin 3 buzunare, am presarat sare peste tot, apoi m-am apucat de pasta cu care am imbracat pulpa. Am curatat si zdrobit cateii de usturoi si apoi i-am taiat marunt, am zdrobit piperul boabe si cimbrul. Intr-un castron am pus untul amestecul de piper si cimbru, usturoiul si paprica si am omogenizat bine. Am taiat bucati de carnat si muschi afumat, am pus muschiul in buzunarul din mijloc iar carnatul in buzunarele laterale. Am legat bine bucata de pulpa, apoi am intins amestecul pe care l-am obtinut, am asezat bucata de pulpa in vasul de lut , am acoperit vasul si l-am lasat pana a doua zi dimineata . Inainte sa bag vasul la cuptor am pus in vas un pahar cu apa, am acoperit cu capacul, am bagat la cuptor vasul de lut la foc foarte mic pentru cca 4-5 ore. Cam asta a fost tot dichisul cu pulpa cu buzunare. Se poate servi atat calda cat si rece cu diverse garnituri in functie de preferinte.
Vezi si reteta de Pulpa de porc umpluta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura cu buzunare pline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|