Ingrediente
- Ingrediente Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
- 6 felii de carne de oaie,cu os
- 100 ml vin rosu
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 2 lingurite usturoi granulat
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- Piper negru proaspat macinat
- 100 ml ulei(50ml pentru prajit in tigaie, 50ml pentru cuptor)
- Sare dupa gust
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Am spalat carnea pe care am cumparat-o gata feliata si am uscat-o cu prosoape de hartie.
In tigaia cu uleiul fierbinte, am pus pe rand feliile de carne si le-am tinut pana s-au rumenit putin pe ambele parti.
Le-am asezat apoi in tava pentru cuptor in care am turnat 50ml ulei si zeama care au lasat-o in farfurie. Le-am condimentat cu grija pe ambele parti,le-am acoperit cu folie de aluminiu si le-am dat la cuptorul preincalzit, pentru 40minute.
Am descoperit apoi carnea, am turnat deasupra 100ml vin, am acoperit din nou si am mai lasat 15minute dupa care am scos folia si am lasat sa mai stea descoperita,inca 5 minute.
Am avut o carnita frageda, gustoasa si am servit-o cu sote din amestec mexican de legume.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Friptura de miel cu vin si usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|