Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor

Postat de Caty in Oaie
12 Feb 2024 | 1234 vizualizari
Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor

Ne place carnea de oaie si o mancam cu placere oricum ar fi gatita! Pentru aceasta Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor sunt necesare cateva ingrediente: carne de oaie, vin rosu, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
  • 6 felii de carne de oaie,cu os
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • Piper negru proaspat macinat
  • 100 ml ulei(50ml pentru prajit in tigaie, 50ml pentru cuptor)
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor

Am spalat carnea pe care am cumparat-o gata feliata si am uscat-o cu prosoape de hartie.
In tigaia cu uleiul fierbinte, am pus pe rand feliile de carne si le-am tinut pana s-au rumenit putin pe ambele parti.
Le-am asezat apoi in tava pentru cuptor in care am turnat 50ml ulei si zeama care au lasat-o in farfurie. Le-am condimentat cu grija pe ambele parti,le-am acoperit cu folie de aluminiu si le-am dat la cuptorul preincalzit, pentru 40minute.
Am descoperit apoi carnea, am turnat deasupra 100ml vin, am acoperit din nou si am mai lasat 15minute dupa care am scos folia si am lasat sa mai stea descoperita,inca 5 minute.
Am avut o carnita frageda, gustoasa si am servit-o cu sote din amestec mexican de legume.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Friptura de miel cu vin si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de miel cu cartofi copti

Postat de Dya

Friptura de miel cu cartofi copti

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de Ela68

Stufat de miel

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2024, 19:26
la 12.02.2024, 19:57
Eu nu sunt fana miel, dar sotul sigur ar devora o bucata buna!
la 12.02.2024, 20:40
Cam buna friptura
la 12.02.2024, 20:46
Îmi place friptura de miel...
la 13.02.2024, 10:16
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking