Ingrediente
Ingrediente Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva
- 2 conserve fasole alba prefiarta
- 2 cepe tocate sau 5 linguri ceapa deshidratata (cum am folosit eu)
- 1 morcov mare
- 1 lingurita mix din boabe de piper
- 3 linguri ulei
- 1/2 cutie rosii pasate
- sare si piper dupa gust
- rozmarin uscat dupa gust (optional)
- 1 foaie de dafin
- frunze de telina
Mod de preparare
Preparare Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva
Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu am adaugat ceapa deshidratata si am completat cu 1/2 cana apa rece.
Am lasat la foc potrivit sa se umfle ceapa uscata si sa se lege sosul de ceapa. Am scurs fasolea din cele doua conserve, le-am adaugat in cratita impreuna cu mixul din boabe de piper, foaia de dafin, putin rozmarin uscat, sare si piper dupa gust. Am pus 1/2 cana apa, am lasat sa scada apa iar la final am adaugat rosiile pasate pe care de asemeneaa, le-am mai lasat la foc potrivit pana s-a legat sosul.
Am oprit focul, am presarat telina verde si am servit. Pofta buna!
Eu am folosit o conservă de fasole roșie si am facut si o Salata de fasole rosie cu avocado si rosii cherry.
Daca ai fasole uscata, poti face o delicioasa iahnie de fasole cu costita afumata.
Iti recomandam si reteta de Fasole cu Afumatura
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|