Ingrediente
Ingrediente Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
- foi lasagna
- 200 g cascaval
Pt. sosul de carne:
- 600 g carne de porc tocata
- 1 buc ceapa
- 1 buc morcov
- 4-5 lg ulei
- 1 lgt pasta de ardei
- sare, piper dupa gust
- 500 ml suc de rosii
Pt. sosul Bechamel:
- 100 g unt
- 100 g faina
- 900 ml lapte
- sare dupa gust
- 1 varf cutit nucsoara macinata
Mod de preparare
Preparare Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa sa se caleasca. Se adauga si morcovul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga carnea tocata, se amesteca si se lasa la calit pana se albeste. Se adauga pasta de ardei apoi sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cca 20 de minute.
Intre timp, se pregateste sosul Bechamel. Se incalzeste bine laptele. Se pune untul la topit, apoi se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna putin cate putin, amestecand cu un tel intre timp, laptele fierbinte. Se lasa pana se ingroasa putin. Se adauga sare dupa gust si nucsoara. Se ia de pe foc.
Intr-o tava (eu am folosit un vas de yena) se toarna vreo 2 polonice din sosul Bechamel, se asaza foile de lasagna una langa alta si se toarna din nou sos. Se pune un strat din sosul de carne si se acopera cu foi de lasagna. Se toarna din nou sos Bechamel, iar un strat de carne si din nou foi de lasagna. Se toarna peste ultimul strat de foi sosul alb, apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi, cca 40 de minute.
Se servesc cu mare pofta!
Puteti incerca si varianta de Lasagna cu foi de casa sau Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Daca nu vreti lasagne cu paste, puteti incerca varianta de Lasagna cu vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|