Reteta de lebar de casa

Postat de abetina in Porc
31 Ian 2024 | 1055 vizualizari
Reteta de lebar de casa

Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni! Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de lebar de casa
  • maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
  • maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
  • 500 gr.sorici de porc;
  • 6 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 lingura de sare;
  • 5-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano macinat;
  • 1 capatana de usturoi;
  • intestine groase de porc.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa

Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.

  Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.

  Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.

Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

Vezi si reteta de Lebar de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Postat de AdrianUdrea

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in...

Citeste continuarea

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute. Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2024, 15:25
lipseste. ceapa zdrobita
la 01.02.2024, 11:29
Fara ceapa zdrobita,este bun cu ceapa dar am vrut sa dau alt gust.
la 01.02.2024, 11:44
ma refeream la ceapa zdrobita alaturi de leibar.
la 01.02.2024, 13:30
la 02.02.2024, 11:42

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking