Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
11 Iun 2023 | 4532 vizualizari
Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele am vazut-o la Motanel ( Motan la Oale pentru cine nu-l cunoaste ), Motanel cel lenes dar deosebit de vrednicut :))))))))))))))))))))))))( asta cu lenea este pentru cunoscatori, stiu ei cum sta treaba ). Si cum spuneam eu reteta am gasit-o la Motanel, iar el a gasit-o la Silvia Jurcovan si uite asa fiecare-si face pofta ce`a poftit-o ! O reteta gustoasa si rapida, rapid se face, rapid dispare din farfurie. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, smantana, unt, faina, zahar.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de minciunele, uscatele, crocantele
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 ml smantana cu 20% grasime
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • 20 ml rom de calitate
  • faina cca 370 g , plus sau minus, la mine a dat cu minus doar 350 g
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Intr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile, smantana,  untul moale si romul ( alcoolul are rolul de a fragezi si afana aluatul). Am amestecat bine toate ingredientele, am mai adaugat 50 g faina ( atat a mai fost nevoie) si am inceput sa framanat aluatul pe masa de lucru indoindul mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, ca sa incorporeze cat mai mult aer. Am framantat aluatul pana a facut basicute, am format o bila, am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se odihneasca cca 10 min ( am lasat mai mult ca m-a furat peisajul ). Am intins o foaie  dreptunghiulara din aluat de cca 2-3 mm, cu o rola zimtata am taiat fasii si apoi romburi, le-am crestat la mijloc, am trecut un colt prin fanta taiata formand un fel de nod sau o fundinta. Am pus uleiul la incins, se prajesc in baie de ulei, apoi am pus minciunelele la prajit ( uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte), le-am scos cu un spumar si le-am asezat pe servetele sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar tos.Delicioase minciunelele, uscatelele , crocantelele, sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Gogosi rasucite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele, uscatele, crocantele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de gurita_ta2005

Gogosi cu lingura

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2023, 06:41
la 12.06.2023, 10:10
Foarte bune!!!
la 12.06.2023, 11:00
la 12.06.2023, 13:23
la 12.06.2023, 14:59
mda,gustul copilariei Vine ora 5 ,ar merge la ceaiul meu ,1 hai 2 .....3 vreau

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking