Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
11 Iun 2023 | 4466 vizualizari
Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele am vazut-o la Motanel ( Motan la Oale pentru cine nu-l cunoaste ), Motanel cel lenes dar deosebit de vrednicut :))))))))))))))))))))))))( asta cu lenea este pentru cunoscatori, stiu ei cum sta treaba ). Si cum spuneam eu reteta am gasit-o la Motanel, iar el a gasit-o la Silvia Jurcovan si uite asa fiecare-si face pofta ce`a poftit-o ! O reteta gustoasa si rapida, rapid se face, rapid dispare din farfurie. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, smantana, unt, faina, zahar.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de minciunele, uscatele, crocantele
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 ml smantana cu 20% grasime
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • 20 ml rom de calitate
  • faina cca 370 g , plus sau minus, la mine a dat cu minus doar 350 g
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Intr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile, smantana,  untul moale si romul ( alcoolul are rolul de a fragezi si afana aluatul). Am amestecat bine toate ingredientele, am mai adaugat 50 g faina ( atat a mai fost nevoie) si am inceput sa framanat aluatul pe masa de lucru indoindul mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, ca sa incorporeze cat mai mult aer. Am framantat aluatul pana a facut basicute, am format o bila, am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se odihneasca cca 10 min ( am lasat mai mult ca m-a furat peisajul ). Am intins o foaie  dreptunghiulara din aluat de cca 2-3 mm, cu o rola zimtata am taiat fasii si apoi romburi, le-am crestat la mijloc, am trecut un colt prin fanta taiata formand un fel de nod sau o fundinta. Am pus uleiul la incins, se prajesc in baie de ulei, apoi am pus minciunelele la prajit ( uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte), le-am scos cu un spumar si le-am asezat pe servetele sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar tos.Delicioase minciunelele, uscatelele , crocantelele, sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Gogosi rasucite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele, uscatele, crocantele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Christmas cookies

Postat de Meea

Christmas cookies

Mixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta...

Citeste continuarea

Cornulete din faina integrala

Postat de Ela68

Cornulete din faina integrala

1.  Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2023, 06:41
la 12.06.2023, 10:10
Foarte bune!!!
la 12.06.2023, 11:00
la 12.06.2023, 13:23
la 12.06.2023, 14:59
mda,gustul copilariei Vine ora 5 ,ar merge la ceaiul meu ,1 hai 2 .....3 vreau

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking