Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Postat de Constelatialeu in Pizza
16 Sep 2023 | 2865 vizualizari
Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Pentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile, incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos. Pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, lapte, muschi, cascaval, masline, rosii cherry, branza.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)
  • Blat pentru o pizza mare 30 cm
  • 300 g faina pt. pizza
  • 8 g sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 15 g zahar
  • 220 g lapte 3,5% grasime
  • Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine)
  • Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia)
  • muschi tiganesc
  • cascaval
  • masline
  • rosii cherry
  • branza cheddar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit,  apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar.

Vezi si reteta de Pizza cu chorizo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza prosciutto e funghi

Postat de Corina33

Pizza prosciutto e funghi

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat...

Citeste continuarea

Pizza Margherita cu blat de conopida

Postat de JulyCris

Pizza Margherita cu blat de conopida

Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2023, 00:00
la 17.09.2023, 21:13
Delicioasă!
la 18.09.2023, 08:53
la 29.09.2023, 20:15
Sa stii ca as manca niste pizza facuta in casa! Dar cum azi am gatit pentru acest week-end, ramane pentru saptamana viitoare o pizza! Imi place varianta asta cu margini umplute, am mai facut si eu!
la 30.09.2023, 16:23
Bună și bronzata!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking