Pizza
Postat de Creatsa
Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera...
Citeste continuareaPentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile, incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos. Pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, lapte, muschi, cascaval, masline, rosii cherry, branza.
Ingrediente
Mod de preparareIata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit, apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar. Vezi si reteta de Pizza cu chorizo Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|
Postat de Creatsa
Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera...
Citeste continuareaPostat de Dya
Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|