Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Postat de mirela0911 in Prajituri
6 Noi 2022 | 4097 vizualizari
Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

E sezonul merelor dulci si parfumate si am preparat tot felul de prajituri cu mere, de care inca nu ne-am saturat. De data aceasta am schimbat putin foaia si am pregatit aceasta Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat, placinta pe care am vazut-o intr-un clip scurt pe Instagram. A iesit tare buna si aromata si pe care v-o recomand cu drag! Este si rapida si gustoasa. Sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte si mere.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat
  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g mere gata taiate si curatate
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se lasa deoparte pana se prepara aluatul.

Se pun intr-un bol ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana devine compozitia spumoasa si usor aerata. Se toarna laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza inca putin apoi se toarna merele. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule.

Intr-o forma rotunda unsa bine cu unt se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit apoi optional se poate presara zahar pudra deasupra si servi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura simpla cu ciocolata

Postat de caroline

Desert prajitura simpla cu ciocolata

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de...

Citeste continuarea

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Postat de miha

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2022, 18:04
la 06.11.2022, 19:02
Cu siguranta este un desert pe placul meu!
la 07.11.2022, 07:09
Buna!
la 07.11.2022, 09:34
la 07.11.2022, 18:48
Ma bate si pe mine gandul sa o fac

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking