Desert rulada rebela razvratita RRR

Postat de Constelatialeu in Prajituri
16 Noi 2018 | 4310 vizualizari
Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa ceva. Rulada a zis ca-mi arata ea mie, eu i-am zis ca-i arat eu ei si pana la urma am cazut la pace, un pic razvratita ea, un pic capoasa eu si pana la urma a iesit ceva.....

Ingrediente

  • Rulada
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 35 g unt cu 80% grasime - topit-
  • Crema diplomat
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 lingura rasa cu amidon
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina ( 10 g )
  • Dulceata de zmeura
  • Sos de ciocolata

Mod de preparare

 Rulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul si-l lasam sa se tempereze, apoi il adaugam peste galbenusuri, amestecand bine. Adaugam galbenusurile in albusuri si mixam 3 minute. Se adauga faina si cacaua cernuta si se incorporeaza cu miscari lente de jos in sus. Se intinde compozitia in tava tapetata, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 15 min, fiind subtire se coace repede. Se scoate din tava se ruleaza cu hartie cu tot, apoi se ruleaza cu un prosop umed si se lasa la racit.

 Crema. Intr-un vas de inox punem zaharul, ouale si amidonul omogenizam, apoi adaugam laptele. Gelatina o hidratam cu 50 ml apa rece. Frisca lichida o punem in vasul robotului si o mixam bine. Asezam amestecul de oua, lapte, zahar si amidon pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem vasul de pe foc, adaugam gelatina hidratata si o incorporam amestecand bine. Asezam vasul in chiuveta cu apa rece si amestecam sa se raceasca bine, apoi incorporam frisca batuta. Aici eu n-am avut rabdare, ca trebuia sa mai las la rece crema diplomat ca sa nu curga cand asamblez rulada. Dar eu nu excelez in ale rabdarii si pana la urma am dres-o de-a iesit o rulada rebela si razvratita.

Asamblare: Desfacem rulada racita o asezam pe folie alimentara, o ungem cu dulceata de zmeura si apoi intindem crema diplomat ( cum spuneam n-am avut rabdare sa se intareasca un pic mai mult si sa nu-mi dea batai de cap ), cu grija incercam sa rulam, apoi strangem bine folia alimentara. Pentru ca a fost mai moale crema m-am miscat cu un talent in reluare si am improvizat, adica am reusit sa o strang asezand intr-o tava de chec, am cam inghesuit-o dar pana la urma a mers. Am dat tava la frigider pentru 3 ore. Am scos tava de la frigider am desfacut folia alimntara si-a iesit razvratita la iveala, am ornat-o cu sos de ciocolata.Si cam asa a stat toata filozofia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada rebela razvratita RRR" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura aromata

Postat de farfuriavesela

Prajitura aromata

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste...

Citeste continuarea

Prajitura vieneza cu capsuni

Postat de mirela0911

Prajitura vieneza cu capsuni

Blatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2018, 21:19
la 16.11.2018, 21:37
buna buna
la 16.11.2018, 21:42
Si rebela si razvratita )) Chiar si asa cred ca a fost foarte buna
la 17.11.2018, 07:58
Tare buna este rebela asta
la 17.11.2018, 08:23
Foarte bine arată rebela asta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking