Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2024 | 3372 vizualizari
Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

Imi plac tare mult placintele sarate, in orice forma si in orice combinatie. Acestea rasucite sunt senzational de bune. Le fac mereu si mai schimb combinatia de branzeturi. Pentru reteta de placinte rasucite cu branza sarata am folosit ca si ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, branza.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 lgta sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 1 ou de gaina
  • 240 ml lapte (in functie si de tipul fainii)
  • 80 gr unt sarat
  • umplutura:
  • 200 gr branza feta
  • 250 gr branza de oaie (de putina)
  • 250 gr branza de vaci
  • 70 gr smantana 20%
  • 1 ou de gaina
  • in plus:
  • 1 ou de gaina pt uns
  • parmezan (optional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.

Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.

Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se adauga drojdia, un ou, laptele si se framanta pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. Eu il pun in cuptor la dospit.

Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se faramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai e nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.

Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.

Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rade putin parmezan deasupra. 

Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.

Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.

Sa va fie de folos!

Vezi si reteta de Placinte poale-n brau.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinte rasucite cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat

Postat de Ina

Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat

Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.  Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina...

Citeste continuarea

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2024, 20:56
Delicioase!
la 06.01.2024, 22:00
Pentru astea cumpar bilet in primul rand
la 07.01.2024, 03:52
la 07.01.2024, 07:25
Mai sunt bilete in randul 1?
la 09.01.2024, 09:33
si eu ma bat pentru primul rand

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking