Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Feb 2023 | 3981 vizualizari
Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- n-am respectat chiar 100% reteta, ca eu nu-s cafegioaica, asadar si prin urmare am mai redus din cafea, am marit putin blatul, ca nu aveam tava cu dimensiunile ei. In fine ce sa o mai lungesc, mai bine ma apuc sa scriu ce am prestat mai ales ca se pare ca asta-i reteta cu numarul 1700..... Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, zahar, ulei, faina, cacao, ness, cafea, ciocolata, unt, mascarpone, smantana lichida.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700
  • Blat - tava 24/35 cm
  • 7 oua medii
  • un praf de sare
  • 230 g zahar
  • 70 ml ulei
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lingura ness
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 130 ml cafea espresso - am pregatit-o cu ajutorul aparatului Espressor manual Prima Latte-Breville
  • 130 g ciocolata neagra Callebaut
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura ness + 1 lingura apa

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina amestecata cu cacao, la final am adaugat uleiul si am omogenizat compozitia, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am portionat in 12 bucati mai mari.

Sirop : Am pus zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramel a devenit fluid, am tras ibricul de pe foc si am adaugat ness-ul, am amestecat bine si am lasat sa se raceasca.

Glazura : Am pregatit 130 ml cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus cafeaua intr-un ibric, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba in 2-3 clocote, am luat de pe foc ibricul , l-am lasat 2-3 min apoi am adaugat ciocolata si untul si am amestecat energic, am lasat sa se raceasca.

Crema : Am frecat bine lingura de ness cu lingura de apa. Intr-un castron  am pus mascarponele, zaharul, smantana si ness-ul frecat si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Dupa ce am portionat blatul, am luat fiecare bucata si am inmuiat-o in sirop, am procedat la fel cu toate bucatile. Le-am asezat pe un gratar, apoi le-am glazurat pe fiecare in parte, la final am ornat fiecare bucatica cu crema.

Vezi si reteta de Tort Tiramisu

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta taraneasca cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinta taraneasca cu gutui

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2023, 08:32
Delicioasa!
la 11.02.2023, 08:43
Felicitări pentru numărul de rețete la care ai ajuns, Constelatialeu! ❤️🍓🌺Felicitări și pentru prăjiturele! Foarte bune!
la 11.02.2023, 10:50
Felicitari, draga noastra Cleme!
la 11.02.2023, 11:12
Felicitari!
la 11.02.2023, 17:35
Multumesc !

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking