Reteta de prajitura de Februarie

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Feb 2023 | 3592 vizualizari
Reteta de prajitura de Februarie

N-am gasit alta denumire, mi-a fugit muza in Paraguai.....:))))))))))))))))))))))) Pentru Reteta de prajitura de Februarie, sunt necesare urmatoarele ingredient: oua, faina, ulei, lapte, unt, fondant, ciocolata, smantana.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura de Februarie
  • Blat tava 28/22 cm
  • 4 oua 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte 3,5% grasime
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sirop
  • sirop concentrat de zmeura diluat cu apa minerala
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g fondant alb
  • 20 g ciocolata neagra Callebaut
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 1 lingura ulei
  • Decor
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de Februarie

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am omogenizat, amestecand cu miscari lente de jos in sus, am adaugat faina cernuta si am incorporat-o tot cu miscari lente, de jos in sus. La final am adaugat uleiul, laptele si esenta de vanilie. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins aluatul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor pentru cca 20 min ( sau mai mult in functie de cuptorul fiecaruia), nu este un blat inalt si se coace destul de repede.

Sirop : Am amestecat siropul concentrat de zmeura cu apa minerala, e pe simplitate aici, nimic complicat.

Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat bine. Intr-un vas de inox am pus fondantul si ciocolata si am asezat vasul pe baie de abur, am amestecat pana a devenit fluid. Am lasat sa se raceasca atat cat sa nu topeasca untul in momentul in care am incorporat fondantul in unt. Trebuie lucrat cu atentie, putin cate putin din fondat pus peste untul moale si mixat. In final am obtinut o crema spumoasa si fina.

Glazura : Intr-un vas din inox am pus ciocolata si uleiul, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Glazura am pregatit-o cand prajitura era gata asamblata.

Frisca : Smantana pentru frisca , rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit bine l-am sectionat pe din doua, am insiropat fiecare parte. Am asezat crema peste blatul insiropat, am nivelat si apoi am asezat al doilea blat insiropat. Am turnat glazura calduta si am nivelat cu un cutit lat, am lasat sa se intareasca apoi am portionat in 12 parti egale, cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Apoi am ornat fiecare bucata cu frisca si am cernut cacao deasupra. Si uite asa ne-am facut pofta de dulce, ma rog unii au mai mare pofta, nu dau nume....:))))

Vezi si reteta de Prajitura Opera.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de Februarie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Eclere cu zmeura

Postat de Oana

Eclere cu zmeura

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2023, 23:39
Nu a inceput bine luna ca si pofta de dulce a lovit din nou !!!! Frumoasa culoare are ciocolata aceasta . Motzul de frisca este tentant pudrat . Apoi ce sa-i faci restul intram la pachet )
PS : ia-ti un muzoi daca nu mai ai muza )
la 06.02.2023, 07:25
Delicioasa!
la 06.02.2023, 17:32
Ce ne ispitesti...
la 07.02.2023, 20:25
Pai nu te faci mereu pofta si nu avem prajitura din asta! :S
la 08.02.2023, 11:35
Arata minunat! Ca tot ceea ce faci tu

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking