Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

Postat de Caty in Prajituri
26 Mar 2024 | 2136 vizualizari
Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

O reteta simpla, gustoasa si de efect, de la o prietetena draga! Pentru Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta ai nevoie de ingredientele urmatoare: ulei, zahar, faina, suc fanta, praf budinca.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de prajitura cu foi si crema de budinca cu fanta:
  • Foi:
  • 10 lunguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita rasa cu amoniac
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare (550g am folosit eu)
  • Crema:
  • 700g suc Fanta de portocale
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca cu afoma de vanilie
  • decor:
  • Ciocolata alba de post

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

Pregatim foile:
Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii.
Foile se coc repede, asa ca tebuie sa stam pe langa cuptor. Le scoatem cand incep sa se rumeneasca usor.

Crema:
Punem 500ml Fanta cu cele 10 linguri zahar la fiert. Separat amestecam praful de budinca cu 200ml Fanta.

Cand sucul incepe sa fiarba, se toarna amestecul de budinca si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.

Crema se lasa la racorit bine, apoi se umplu foile. Deasupra se rade ciocolata alba.

Eu am lasat prajitura acoperita, pana a doua zi ca sa se fragezeasca foile si am taiat-o in romburi.
Sper sa va placa aceasta reteta!

Vezi si reteta de Prajitura de post cu crema de gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tavalita

Postat de robert_badica

Prajitura Tavalita

Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 26.03.2024, 19:52
Merită încercată, arată foarte bine...
la 27.03.2024, 08:46
Ce bine arată!
la 27.03.2024, 12:29
la 27.03.2024, 13:37
la 29.03.2024, 20:01
Oricand as servi cateva bucati!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking