Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de prajitura de post cu mere:
- 250 ml apa minerala
- 150 ml ulei
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 450g faina
- un praf de sare
- 1 esenta de vanilie
- Pentru umplutura avem nevoie de:
- 2 kg mere
- 3 linguri gris
- 100g zahar sau dupa gust
- 1 esenta de rom
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere
Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama.
Punem zaharul, grisul si esenta de rom.
Impartim aluatul in doua.
Intindem pe blat o foaie, de aproximativ dimensiunea tavii.
Ungem tava cu ulei.
Punem prima foaie in tava, aplatizand cu mainile, pana ajunge la dimensiunea tavii. Ridicam putin aluatul si pe peretii tavii.
Punem merele deasupra apoi cealalta foaie intinsa mai inainte pe blat.
Intepam foaia de deasupra cu o scobitoare si dam la cuptor la foc mic. Eu am tinut prajitura, 45 minute la cuptor.
Lasam sa se raceasca si o portionam in patratele mici. E mai buna a doua zi.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Placinta cu mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|