Reteta de prajitura imposibila

Postat de ianculubita in Dulciuri
9 Feb 2024 | 1835 vizualizari
Reteta de prajitura imposibila

De sarbatori mi-au adus copiii din Franta cateva carti cu tot felul de retete si mi-a atras atentia aceasta pentru ca are o poveste simpatica si trebuie sa v-o spun, pe scurt! Patru prieteni, au pus pariu ca unul dintre ei care toti stiau ca este un bun bucatar, nu va reusi sa pregateasca aceasta reteta, baiatul a citit-o si a spus ca pentru el nimic nu este imposibil si asa i-a ramas numele, ei bine si eu cand am citit-o am spus la fel! Seamana putin cu prajitura desteapta sau inteligenta cum o stie fiecare, doar ca asta are o altfel de pregatire!  

Ingrediente

  • 6 linguri de zahar
  • 100 ml apa pentru caramel
  • Crema1
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 1cutie lapte condensat dulce (400g)
  • esenta de vanilie
  • Crema2
  • 2 oua
  • 160 ml lapte
  • 6 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin.

Se rastoarna imediat in forma de guguluf, se intinde tot repede pe peretii formei, apoi se lasa deoparte.

Pentru crema 1, se bat bine ouale, se adauga laptele condensat si se mixeaza continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Dupa omogenizare, se rastoarna in forma, caramelul sa fie intarit, apoi se lasa deoparte.

Pentru crema 2, se mixeaza bine ouale cu un praf de sare, dupa ce si-au dublat volumul, se adauga uleiul cate putin, mixand continuu, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt si cacao.

Dupa omogenizare, se rastoarna in forma usor, nu va faceti griji ca nu se amesteca, apoi forma se pune intr-o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptor 45 minute, la 170 de grade C.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca 30 minute, apoi cu atentie, se rastoarna pe un platou mai mare decat forma si la frigider va sta pana in momentul servirii.

Vezi si reteta de Budinca caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura imposibila" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tigru

Postat de ctlina

Prajitura Tigru

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Postat de Oana

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2024, 14:42
Ce bine arată această prăjitură imposibilă...!
la 09.02.2024, 15:37
la 09.02.2024, 17:45
Imposibil sa nu-ti placa !!! merge la favorite !!!
la 10.02.2024, 17:51
Imposibila asta arata ca o fusta infoiata, sigur ca e delicioasa
la 11.02.2024, 12:11
Cat de apetisant arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking