Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin.
Se rastoarna imediat in forma de guguluf, se intinde tot repede pe peretii formei, apoi se lasa deoparte.
Pentru crema 1, se bat bine ouale, se adauga laptele condensat si se mixeaza continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Dupa omogenizare, se rastoarna in forma, caramelul sa fie intarit, apoi se lasa deoparte.
Pentru crema 2, se mixeaza bine ouale cu un praf de sare, dupa ce si-au dublat volumul, se adauga uleiul cate putin, mixand continuu, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt si cacao.
Dupa omogenizare, se rastoarna in forma usor, nu va faceti griji ca nu se amesteca, apoi forma se pune intr-o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptor 45 minute, la 170 de grade C.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca 30 minute, apoi cu atentie, se rastoarna pe un platou mai mare decat forma si la frigider va sta pana in momentul servirii.
Vezi si reteta de Budinca caramel.