Reteta de prajitura Ole-Gabi

Postat de Constelatialeu in Prajituri
17 Mai 2023 | 4357 vizualizari
Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine de la comentarii de genul '' vaiiiii a folosit prafuri...pentru mama mare'' pentru cine a vazut BD o sa inteleaga replica cu '' mama mare''...asta asa sa ne mai distram, sa mai zambim, ca am cam uitat..... Este o editie revizuita si dichisita, intre timp m-am dichisit si eu.....:)))))))))))))))))))))))) Pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, cacao,lapte, smantana, unt, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi
  • Blat -tava 25/35 cm
  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 2 pachete Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 500 ml lapte rece cu 3,5% grasime
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime
  • 2 plicuri Creme Ole cu vanilie
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri coniac Alexandrion
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi

Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am amestecat galbenusurile bine apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat cele 2 plicuri de praf Crem Ole de ciocolata si portocala si cacao cernuta. Am amestecat d ejos in sus cu miscari lente. Am transferat amestecul in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 min ( depinde si de cuptorul fiecaruia plus sau minus ca timp de coacere). Am facut testul scobitorii apoi am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma. Separat am mixat cele doua plicuri Creme Ole de vanilie cu laptele rece de la frigider, apoi am incorporat frisca batuta.

Glazura : Intr-un castron de inox am pus apa, coniacul si ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am continuat sa amestec pana ce a capatat o consistenta mai groasa. Am luat vasul de pe baia de abur, am lasat cca 10 min sa se mai raceasca, apoi am incorporat untul la temperatura camerei.

Asamblare : Am folosit tava in care am copt blatul, am imbracat tava cu folie alimentara, am asezat blatul in tava, am intins crema, apoi am turnat glazura si am facut niste striatii cu ajutorul unei furculite. Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune sau de preferat pana a doua zi. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa ferbinte. Mai intai am taiat frumos marginile apoi am portionat.

Vezi si reteta de Prajitura Krem a la Krem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Ole-Gabi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)

Postat de Criss

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si se topesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2023, 17:28
Cer o bucatica mica si eu ca prea ma chinuie o pofta de dulce Sper doar sa nu ma trimiti sa mi fac
la 17.05.2023, 17:50
Valurito ti-as da, dar asta e vechitura de 1 mai
la 18.05.2023, 11:24
Sa stii ca m-ai convins sa o fac si eu!
la 19.05.2023, 00:00
da de ce o cheama ca pe mine? ))))))))
la 19.05.2023, 09:00

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking