Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Postat de miremirc in Prajituri
5 Iun 2011 | 295284 vizualizari
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

 Pentru aceasta Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuci, lapte, unt, caramel. Pregatim aceasta reteta de fiecare data de sarbatori sau la orice eveniment important

Ingrediente

Ingredientele Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • Decor :
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.

Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.

Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)

Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria

Poate-ti place si Desert prajitura intercontinental 

A absolut delicioasa si Prajitura Bounty

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac Roscon

Postat de sufletista

Desert cozonac Roscon

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2011, 17:43
tare buna
la 05.06.2011, 17:45
moaaaaama! ce bunatate! si ce pofta mi-ai facuuut!
la 05.06.2011, 17:45
Mmmmm bataie era odata pe domnul Petre Roman inghesuiala mare la Apaca arata grozav
la 05.06.2011, 17:45
la 05.06.2011, 17:56
este cu gat sau fara ? arata de nu se poate

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking