Reteta de preparare a papanasilor

Postat de Criss in Dulciuri
28 Sep 2011 | 5401 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Poftiti la papanasi! Calzi, pufosi, cu smantana si dulceata de visine. Deliciosi!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • -500 g branza de vaci
  • -250 g faina
  • -2 oua
  • -80 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra
  • -smantana
  • -dulceata de visine

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios.

Din aluat formam bile pe care le dam putin prin faina pentru a nu se lipi de masa de lucru cat timp asteapta sa le vina randul la prajit. :) Bilele de aluat le aplatizam, formam cu degetul o gaura in mijloc si le prajim in baie de ulei incins la foc mic. Atentie, sa nu fie focul prea tare pentru ca astfel se ard in exterior si raman necoapte in interior. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta, apoi ii pudram usor cu zahar si ii servim cu smantana si dulceata.

Eu am facut cateva bilute mai mici care mai apoi au crescut prea mult :), pentru o prezentare mai frumoasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

Postat de AlexTeacher

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2011, 08:20
yammmy e pt mine portia? foarte bine arata
la 28.09.2011, 08:39
buni buni
la 28.09.2011, 08:52
super buni..n-am mai mancat demuult
la 28.09.2011, 09:06
f buni si frumos arata
la 28.09.2011, 09:10
Gaby, e pentru tine si pentru toata lumea.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking