Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 200 g branza de vaci
- 1 ou
- 50 g zahar
- 1 lingura gris
- 100 g faina )+/-1-2 linguri)
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de lamaie
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- Decor
- gem ( de caise am folosit )
- smantana
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.
-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie
-se adauga grisul
-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100 de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri
-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii
-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie
-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|