Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- Aluat
- 250 gr branza de vaci bine scursa
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1 lplic zahar vanilat bourbon
- 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 gr faina
- ulei pt prajit-500 ml
- Pt decor smantana dulceata de afine
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca toata manevra o vom efectua cu o lingura. Daca puneti mai multa faina,papanasii nu vor mai fi fragezi.
Pe masa bine infainata,punem o lingura din compozitie. Cu mainile,infainate si ele,formam o bila pe care o aplatizam. Facem cu degetul o gaura in mijloc. Procedam asa pana terminam toti papanasii.(Vezi foto). Oprim compozitie si pt bilutele pe care le vom pune deasupra. Punem intr-o cratita uleiul la incins,apoi adaugam papanasii. Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Atentie! Papanasii se vor rumeni foarte repede,asa ca nu-i scapati din ochi. prajim si bilutele care vor fi deasupra. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta de bucatarie.
Asamblare
Pt o portie e nevoie de 2 papanasi.
Punem papanasii pe farfurie,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem bila deasupra,apoi smantana si peste o lingurita de dulceata. Se servesc calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|