Reteta de preparare a papanasilor Anamaria

Postat de moi_miruna in Prajituri
6 Oct 2011 | 7266 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor Anamaria

Reteta de preparare a papanasilor Este o reteta foarte delicioasa adusa de catre colega mea, Anamaria.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 2 oua
  • 500 g branza vaci dulce (foarte stoarsa)
  • 450 g faina cernuta
  • 1 cescuta de lapte (150 ml)
  • 100 g zahar pudra
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 ligurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (1 stinsa cu zeama de lamaie, 1 nestinsa amestecata cu zaharul)
  • ulei pentru prajit
  • frisca pentru ornat
  • dulceata de cirese amare

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

S-a intins toata coca pe masa de lucru de aproximativ 1.5 cm, apoi s-a folosit un pahar cu gura mai mare pt a face gogoasa mare. Pe mijloc gaura a fost data cu degetul.

Pentru gogosile mici din coca ramasa de la modelarea gogosilor mari s-au facut bile de marimea unei nuci mici.

Se prajesc in baie de ulei.

Pentru ornat s-a folosit frisca batuta si dulceata de cirese amare puse pe gogasa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice sau poale'n brau

Postat de Oana

Branzoaice sau poale'n brau

Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba! Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de ralu_ca

Musuroi de cartita

Blatul: Galbenusurile se fraca cu uleiul si apa. Albusurilecu putina sare le batem cu mixerul foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu cacaua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2011, 14:28
prima servita
la 06.10.2011, 14:39
Mai degraba merita titlul de ,, Deliciu Anamaria '' , asa papanasi inobilati
la 06.10.2011, 14:42
Aoleu Miruna ce ne faci
la 06.10.2011, 14:48
buni buni
la 06.10.2011, 19:39
ce pofta mi-ai facut

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking