Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii

Postat de Onesta in Dulciuri
29 Iul 2011 | 8677 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii

Reteta de preparare a papanasilor Acum 100 de ani cand imi facea bunica papanasi , nu se modelau ca acum si nu li adaugau si gogosica deasupra ptr aspectul acela impecabil ... se facea un aluat simplu de papanasi din ingredintele de toti stiute si fara agenti de crestere , doar ca mai molcut , ptr a se lua cu lingura si a se da la prajit . Se serveau cu smantana din laptele vacutei din curte , si arareori cu gem sau dulceata de cirese sau visine , din copacul din gradina . M-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta simpla si usor de facut , la fel de delicioasa , dar cu aspect comercial , MINIM .

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 5 oua ,,adevarate"
  • 5 linguri de zahar (fructoza)
  • 10 lg de faina
  • 1lgt praf de copt  
  • 1/2 es vanilie
  • dulceata
  • smantana
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

In branza de vaci bine scursa si faramitata se incorporeaza , ouale , zaharul , esenta , si faina bine cernuta amestecata cu praful de copt , omogenizandu-se , pana se obtine un aluat moale . Intr-o tigaie nonaderenta se incinge ulei din abundenta , iar cu ajutorul unei linguri , se pun mici gramajoare de compozitie , prajindu-se pe ambele parti , pana la aramirea papanasilor . Cand sunt rumeniti , se scot pe servetele absorbante . Se servesc cu dulceata si smantana din abundenta .

Usor , rapid si mmmmmmmmmm , tare bun .

REMEMBER mama (asa-i spuneam bunicii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor ca ai bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Iepurasi dulci

Postat de mirela0911

Desert Iepurasi dulci

In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul.  Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa...

Citeste continuarea

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Postat de gospodariu

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 12:19
prima servita
la 29.07.2011, 12:20
@sufletista , sa-ti cada bine
la 29.07.2011, 12:26
eu urmez sa iau vreo 2 papanasi
la 29.07.2011, 12:57
daca-i cu oua adevarate si branzica e tare bun harnicuto
la 29.07.2011, 13:21
@carla , serveste cati vrei , c-am facut o pauza sa mai prajesc vreo cativa ... ii fac pe masura consumului

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking