Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 400 g banza de vaci de casa
- 2 oua
- 150g zahar
- 100 g gris
- o vanilie
- un praf de sare
- pt garnisit:
- paine mai veche,
- ulei
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine.
Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se fierb cam 15 minute la foc moale, sa nu se sfarame.
In timp ce fierb se prepara pesmetul din paine astfel: se incinge uleiul, se faramiteaza foarte bine painea si se pune la prajit. Cand s-a facut aurie bine se ia de pe foc si se adauga zaharul.
Papanasii se scot usor cu o paleta si asa fierbinti se pun in cratita cu pesmet, se amesteca cu grija ,rotind cratita si se mai adauga putin ulei.
Se servesc calduti, cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|