Reteta de preparare a papanasilor cu vin

Postat de epurasha2bb in Prajituri
24 Sep 2010 | 3595 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu vin

Reteta de preparare a papanasilor imi ramasese niste vin Lacrima lui Ovidiu de la ziua mea si mi-a parut rau sa nu-l folosesc la ceva bun :) fiindca el are un usor gust de caramel am ales sa fac un desert cu el!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 capacel de vin Lacrima lui Ovidiu
  • 1 fiola esenta de rom Dr Otker
  • 500 g branza de vaci
  • 400 g faina(aproximativ, de fapt la faina e relativ, trbeuie cat cuprinde, dupa ochi se vede cand e suficient)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 2 oua

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul.

Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea.

Se pune si fiola de esenta de rom.

Se face o coca moale ca de gogosi pe masa de lucru presarata cu faina.

Se formeaza inele groase si gogoloaie mici, bastonase si floricele.

Se prajesc in ulei incins.

Se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Otker.

Sunt pur si simplu excelente si se topesc in gura!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Madalina

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2010, 18:08
Na...nu zic eu? "bun e vinul ghiurghiuliu..."
la 24.09.2010, 19:13
bine ca doar un capacel, ca eu n-as strica vinul ala pe prajitura
la 24.09.2010, 19:16
ce frumosi
la 24.09.2010, 21:52
ce frumoase sunt!
ai iar acces la computer??????
la 27.09.2010, 16:42
multumesc fetelor, rivka, da , iar

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking