Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 300 g branza proaspata de vaci
- 1 lingura zahar
- 1 lingura gris
- 1 ou intreg
- 160 g faina
- smantana
- ulei
- dulceata acrisoara
- inghetata de vanilie
- 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf de copt sau bicarbonat ( 1/2 lingurita ), grisul si un praf de sare, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 20 minute, acoperit cu un prosop.
Dupa ce compozitia a crescut putin in volum, modelam papanasii cu mainile date prin faina. Dupa ce sunt gata modelati, ii prajim in baie de ulei bine incins. Se vor intoarce o singura data!
Dupa ce sunt gata , se scot pe un servetel absorbant, se presara cu zahar praf , si se servesc asortati cu dulceata acrisoara, smantana proaspata si cate un glob de inghetata de vanilie.
Contrastul rece - cald ofera o senzatie deosebita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|