Reteta de pulpe de pui in sos de mustar

Postat de Constelatialeu in Pui
17 Sep 2022 | 1209 vizualizari
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar

Incearca si tu aceasta reteta de pulpe de pui in sos de mustar! Sunt necesare cateva ingrediente: pulpe, vin, mustar M-am trezit fara chef de nimic, asa-i cand esti singura acasa, n-ai chef de facut haleala, unde mai pui ca si ploua, deci doar chef de somn si leneveala. Dar ma puse ispita sa deschid leptopul, asa de plictiseala si cand am deschis facebucele mi-a sarit direct in fata reteta lui Gaby a lui Duceag sau Papa Bun cum isi spune pe blogul ei. Aratau intr-un mare fel pulpele alea pe care le prezenta ea in reteta incat m-am pus sa-mi fac ca lesinam de pofta, la mine e greu cand ma loveste pofta.....Am facut minuscule modificari, in rest am facut ce a zis Gaby. Hai ca iar ma intind la povesti si uit sa scriu reteta, raman doar cu introducerea .......

Ingrediente

  • Iata care sunt ingredientele pentru reteta de pulpe de pui in sos de mustar:
  • 3 pulpe intregi, nu foarte mari ( ea a avut 6 copanele)
  • 60 ml vin alb demidulce si-o lingurita zahar brun ( ea a pus vin alb dulce)
  • 5 catei de usturoi ( ea a pus 3-4)
  • cimbru uscat
  • boia iute ( ea a pus boia dulce)
  • piper mozaic macinat - asta am pus doar eu
  • 1 lingura de mustar dulce de Tecuci - al el nu stiu de care a fost
  • ulei
  • sare
  • apa
  • si neaparat nu pierde timpul pe facebuce- asa a zis ea, la fel recomand si eu, stai langa tigaie si ai grija sa iasa buna mancarea, sa nu o arzi

Mod de preparare

Cum se pregateste Reteta de pulpe de pui in sos de mustar:

Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un truc, am pus in vin o lingurita de zahar brun si l-am dizolvat bine. Am spalat pulpele si le-am uscat de apa cu un servet, am zdrobit usturoiul si am pus tigaia wok sa se incinga. Am adaugat in tigaie ulei - am pus mai multisor ca-mi place mai uleios sosul, dar daca ai probleme cu uleiul pui mai putin- am pus pulpele la calit, le-am rumenit pe tote partile, am presarat un pic de sare. Dupa ce le-am rumenit pe toate partile am turnat vinul si am lasat sa se evapore, intorcand pulpele pe toate partile, sa se imbine aromele. Am adaugat usturoiul zdrobit- zdrobit isi pastreaza maximul de aroma- am adaugat cca 100 ml apa, am pus capac peste tigaie , am redus focul la mediu spre mic. Dupa cca 10 min am mai adaugat din nou apa, pentru ca scazuse, am tot repetat figura de vreo 3 ori, cat sa se patrunda bine puiul.Spre final am adaugat boia, cimbru si piper, inca un strop de apa si 5 min sa se patrunda aromele. Am adaugat mustarul si am potrivit de sare. Am uitat sa specific ca nu trebuie sa ai mult sos in tigaie, e pe minimalist, putin si bun. Cam asta a fost reteta, eu mi-am facut pofta, am mancat cu castraveti proaspat murati, nu mi-a trebuit nici o garnitura.  Multumesc Gaby pentru reteta, delicioasa ! 

Vezi si reteta de Pulpe de pui in vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de AlexTeacher

Gyros cu pui si sos tzatziki

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2022, 22:46
la 17.09.2022, 22:46
la 18.09.2022, 04:13
la 18.09.2022, 18:29
Arata de nota 10!
la 19.09.2022, 12:18

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking