Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
- 1 ciolan superior de porc
- 1 bucată țelină
- 1/2 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 lingură piper negru boabe
- 1 lingură sare
- -pentru cartofi:
- 1/2 kg cartofi
- sare
- condimente pentru cartofi
- ulei de măsline
- 400ml roșii în sos
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și spălate si se lasă sa fiarbă la foc potrivit, pentru 2 ore.
Se scoate din apă și se transferă ciolanul într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă o cană din zeama în care a fiert și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se lasă să fiarbă la 180 de grade C pentru o oră.
Între timp se pregătesc cartofii. Se curăță și se taie felii de grosime potrivită, se condimentează și se ung cu ulei. Roșiile se pasează cu mixerul vertical.
Se scoate tava și se toarnă sosul de roșii în tavă și se așează cartofii deasupra. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să fiarbă pentru 30-40 de minute. Șoricul ar trebui să fie moale, iar carnea fragedă. Dacă nu e așa mai lăsați să fiarbă. Se îndepărtează folia alimentară, se întoarce ciolanul și se mai lasă să se rumenească pentru 30-40 de minute.
Se transferă ciolanul și cartofii pe un platou și se servesc cu castraveți murați.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|