Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl in Porc
3 Dec 2022 | 5720 vizualizari
Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și semipreparat. De data asta l-am pregătit eu și a fost necesar sș-l fierb destul de mult, pentru a obține o carne moale și fragedă și un șoric care să se topească în gură. Asa ca va impartasesc Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: ciolan, telina, pastarnac, ceapa, cartofi.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
  • 1 ciolan superior de porc
  • 1 bucată țelină
  • 1/2 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 1 lingură sare
  • -pentru cartofi:
  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • ulei de măsline
  • 400ml roșii în sos

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și spălate si se lasă sa fiarbă la foc potrivit, pentru 2 ore.

Se scoate din apă și se transferă ciolanul într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă o cană din zeama în care a fiert și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se lasă să fiarbă la 180 de grade C pentru o oră.

Între timp se pregătesc cartofii. Se curăță și se taie felii de grosime potrivită, se condimentează și se ung cu ulei. Roșiile se pasează cu mixerul vertical.

Se scoate tava și se toarnă sosul de roșii în tavă și se așează cartofii deasupra. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să fiarbă pentru 30-40 de minute. Șoricul ar trebui să fie moale, iar carnea fragedă. Dacă nu e așa mai lăsați să fiarbă. Se îndepărtează folia alimentară, se întoarce ciolanul și se mai lasă să se rumenească pentru 30-40 de minute.

Se transferă ciolanul și cartofii pe un platou și se servesc cu castraveți murați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Postat de Constelatialeu

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3...

Citeste continuarea

Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63

Cea mai buna friptura de porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2022, 23:30
la 03.12.2022, 23:54
Gustos !!! Mai ales cu carne proaspata !!! Interesanta folosirea sucului de rosii !!!
la 03.12.2022, 23:58
Ce pofta imi faci!
la 04.12.2022, 00:07
la 04.12.2022, 08:24

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking