Dovlecei umpluti
Postat de merisor67
Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...
Citeste continuareaReteta de rata cu portocale si castane este un fel de mâncare festiv, garnitura era foarte buna un amestec de cartof dulce, castane, morcovi. si ardei colorati. Ingredientele sunt: rata, cartofi, ardei, castane. https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/rata-cu-portocale-si-castane.html
Ingrediente
Mod de preparareIata cum se prepara Reteta de rata cu portocale si castane Taiati o portocala in felii subtiri. Spalati cealalta portocala și radeți coaja. Stoarceți portocala și amestecați sucul lasat cu siropul de arțar, coaja rasa și sosul de soia. Asezonați rața cu sare și piper și puneți-o într-o tavă de copt. Umpleți interiorul raței cu organele sale, felii de portocale și puțin din sosul preparat. Am închis rața cu 2 scobitori. Turnați restul de sos peste rața. Puneti 3-4 felii de portocala peste rață si dati la cuptorul incalzit la 170°C timp de 2h. Dupa 40 minute am aruncat un pic din grasimea lasata si am pus in jurul ratei cartoful dulce curatat si taiat bucati, cateii de usturoi, morcovii taiati bucati si ardeii taiati lamele. Punti sare, piper peste legume , amestecati usor. Dati la cuptor si continuati gatirea raței . Intoarceti legumele dupa 30 de minute si arozati rața cu lichiorul de mandarine. Cand mai raman 10 minute am pus castanele fierte si am arozat rața si legumele cu zeama lasata. Verificati daca este gătită rața ințepați între articulația coapsei și piept: dacă iese un suc roz, nu este inca bine gătită. Un timp de repaus de 2 ore este necesar, după gătire, înainte de degustare.. Scoateti legumele intr-un castron. Portionati rața, arozati-o cu sosul lasat si serviti-o cu legumele scoase. Vezi si reteta de Rata pe varza. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rata cu portocale si castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|
Postat de merisor67
Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...
Citeste continuareaPostat de Bunica
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|